Menü

A jótékony hatású köménymagleves.

HillVital
2016. 05. 31. 13:57:00

Már nagyanyáink is a beteg lábadozásakor, esetleg gyomorbántalmakra is köménymaglevest adtak a betegnek. De van, aki csak az ízét kedveli, és azért fogyasztja.

Egyszerű köménymagleves

Hozzávalók

2 dkg vaj
1 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1,5 liter víz
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál fűszerpaprika
só, fehérbors
A tálaláshoz: pirított zsemlekocka

Elkészítés

A vajat egy lábasban hevítsük fel, adjuk hozzá a lisztet, s pirítsuk zsemleszínűre. Adjuk hozzá a köménymagot, kissé pirítsuk, de csak addig, amíg a köménymagok illatozni kezdenek!  Adjuk hozzá a paprikát, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, már csak 1-2 percig főzzük! Aki nem szereti az egész magokat, le is szűrheti. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk!

Jótékony hatású köménymagleves.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek