Termékek Menü
0

Köménymagos ételek

HillVital
2016-12-12 16:02:00
Köménymagos ételek

A köménymag számos gyógyító hatása mellett, - amelyet Tudástárunkban már többször kifejtettünk-, a konyhában is rendkívül széles körben használatos. Kevés olyan fűszerünk van, amelyet ilyen sokféle étel fűszerezésére használhatunk. Ha kíváncsi vagy milyen ételekre gondoltunk, olvasd tovább a cikket!
Tovább olvasom...

A köménymag egy olyan fűszer, amely az ételbe belefőzve is kifejti jótékony hatását. Fűszerként a következő ételekbe ajánljuk:
 

Levesek közül nyilván a köménymagleves, gulyásleves, frankfurti leves, tojásleves. A káposztás ételeket és a hüvelyeseket is bátran fűszerezhetjük köménymaggal.

A burgonyás ételek, saláták, köretek is remek kiegészítője lehet. A húsok közül elsősorban a liba-, kacsa-, sertés- és marhasültek fűszere. De pörköltféléket és ragukat is ízesíthetünk köménnyel, valamint a körözöttnek, káposztasalátának, párolt káposztának is klasszikus hozzávalója. Aki szereti, sós sütemények, péksütemények, pogácsák tetejét megszórhatja köménymaggal.

A köménymag nemcsak ízével járul hozzá a remek fogásokhoz, de használatával a kellemetlen, puffadásos tüneteket is elkerülhetjük. Óvatosan adagoljuk, mert az íze elég intenzív. Ha azt szeretnénk, hogy jellegzetes íze még inkább előjöjjön, felhasználás előtt zsiradék nélkül serpenyőben kicsit megpiríthatjuk. A fűszerkömény jó párosítható babérral, ánizzsal, fűszerpaprikával és korianderrel. Használhatjuk egészben vagy őrölve.
Köménymagos étel tippek

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google