Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Alapvető konyhai eljárások

HillVital
2016. 09. 19. 16:19:00

Az élesztő felfuttatása

Az élesztő felfújja a tésztát, így a sütemény könnyű lesz. Morzsoljuk kevés meleg tejbe az élesztőt, dobjunk bele pici cukrot (nagyon picit), keverjük el, majd várjuk meg, amíg szépen feljön. Sajnos az élesztő futtatásához nem jó a xilit vagy az eritrit.

Pácolás

Minden húsnak jót tesz, ha sütés előtt bepácoljuk. A sütés során így gyorsabban sül, ízletesebb és omlósabb lesz a hús. A pác receptje: olaj, só, fűszerek. Ízlés szerint: bors, kakukkfű, rozmaring, mustár, balzsamecet. Ezeket össze kell keverni, majd a besózott húsokat beletenni, és sütésig hűtőben pihentetni. Minél tovább pácolódik a hús, annál jobb (1-2 óra, de lehet egy éjszakán keresztül is).

Tésztafőzés

Tegyük a tésztát forrásban lévő sós vízbe, cseppentsünk bele egy 1 ek. olívaolajat! A tojásos tészták főzési ideje: 12-14 perc, a tojás nélküli tésztaféléknek elég 8 perc főzési idő. A legjobb, ha menet közben megkóstoljuk. Ne főzzük túl a tésztákat! A tésztát főzés közben gyakran kell kavargatni, hogy le ne ragadjon.

Tűpróba

Néhány süteményt úgy ellenőrizhetünk, ha egy hústűt vagy villát szúrunk bele. Ha kihúzzuk, és a tészta nem tapad rá, akkor megsült, és vehetjük ki a sütőből.

Flambírozás

Ez inkább egy látvány. A készülő fogást, húst, zöldséget vagy palacsintát leöntjük egy kevés alkohollal, majd meggyújtjuk. Nagyon vigyázzunk a művelet közben, csak gyakorlott háziasszonyok fogjanak a flambírozáshoz! Nehogy a végén a tűzoltókat kelljen hívni! J

Blansírozás

Ez egy tartósító eljárás. A zöldségek és gyümölcsök gyors forrázását, majd hűtését jelenti. Forrásban lévő vízben maximum öt percig főzzük a zöldséget vagy gyümölcsöt, majd a főzést követően gyorsan áttesszük hideg vízbe. Így megtartják a színüket. Akár fagyasztás előtt is alkalmazhatjuk. A kérdés, hogy marad-e benne vitamin…

Vízgőz

Egy nagyobb edényt töltsünk meg forró vízzel, majd tegyük a tűzre! Erre tegyünk egy kisebb edényt, majd tegyük bele az olvasztani kívánt élelmiszert, például csokoládét. Így nem ég oda, mert a gőz melegíti, és nem a közvetlen láng.
Néhány hasznos konyhai eljárás

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB