Termékek Menü
0

Konyhai fortélyok 1. rész

HillVital
2017-08-21 09:13:00

Aludttejet úgy készíthetünk, ha a friss tejet meleg helyre rakjuk (pl. fűtőtest közelébe), így 1-2 nap múlva aludttej lesz belőle. De ha nincs időnk 1-2 napot várni, pár perc alatt is elkészíthetjük. Néhány csepp ecettel vagy citrommal a nyers tejből két-három perc alatt előállítható az aludttej. Legjobb, ha egyből bögrében készítjük.

Ha túl világos a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, tegyünk bele egy kis kurkumát. Nemcsak szép színe lesz tőle, hanem egészségesebb is!

A bablevest rántás helyett úgy sűrítjük, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixoljuk. Így finom és egészséges lesz a sűrítés!

Ha májat sütünk, sütés előtt szurkáljuk meg villával! Így nem fog fröcskölni.


A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olívaolajjal, így sütés közben nem száradnak ki.

Ha megégettük az ujjunkat, és nincs kéznél semmi hideg, azonnal mártsuk sóba az égett részt. Így nem fog felhólyagosodni.

Folytatjuk…

Konyhai praktikák, fortélyok, melyek a segítségedre lehetnek

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google