Termékek Menü
0

Konyhai fortélyok 2. rész

HillVital
2017-08-28 09:45:00

A sót mindig szárazon tároljuk. Ha felbontjuk a zacskót, szorosan zárjuk le, hogy nedvesség ne érje!

Az olívaolaj tovább marad friss, ha sötét, száraz helyiségben  tároljuk. Ha megavasodott az olajunk, öntsünk bele néhány csepp tiszta szeszt vagy rumot, majd légmentesen zárjuk le. Három- négy nap alatt megszűnik az avas íze.

Ha a szárazbab hosszas főzés után sem puhul meg, tegyünk a főzővízbe 1 mokkáskanál szódabikarbónát.

Ha uborkát vagy tököt gyalulunk, könnyen elreszelhetjük az ujjunkat. De ha gyűszűt húzunk az ujjunkra, ezt elkerülhetjük.

A füstölt kolbászról úgy tudjuk a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedünk rá. 

A vöröshagymát szeletelés előtt mossuk meg hideg vízben, és a kést is vizezzük be. A felezett hagymát, amit épp nem vágunk, fordítsuk friss felével lefelé a vágódeszkára, így kevesebb illóolaj kerül a levegőbe. Garantáltan nem siratjuk meg a pörköltet…

Egyszerű házi praktikák

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google