Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Házi praktikák a konyhában!

HillVital
2016. 05. 19. 16:36:00

A csirkemáj sütés közben gyakran „csapkod”, szurkáljuk meg egy villával, s akkor nem fog!
 

- Ha a sovány húsokat panírozás előtt megkenjük egy kis olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fasírt készítésénél a masszához tegyünk egy evőkanál olajat, így nem fog az olaj habzani, s az edény sem fog ragadni.

- A füstölt kolbászról a legkönnyebben úgy tudjuk eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedünk rá.

- A bablevesbe ne tegyünk rántást, mert egészségtelen. Inkább a megfőtt babból turmixoljunk össze egy keveset, s tegyük a levesbe. Szépen be fog sűrűsödni.

- A túrógombócot legkönnyebben egy fagylaltos kanállal lehet a forró vízbe szaggatni.

- A fagylaltos kanál muffin sütésekor is hasznos. Mártsuk meleg vízbe, és a kanállal egyenletesen tudjuk elosztani a sütőformákba a masszát.

- Ha a kenyér már nem friss, tegyük egy nedves konyharuhába pár percre, aztán be a sütőbe! 5-10 perc múlva friss, ropogós lesz a kenyér.
Ismerj meg néhány bevált konyhai praktikát.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok