Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Néhány konyhai trükk.

HillVital
2016. 06. 15. 16:09:00

A hússzeletek közé tegyél folpackot, úgy fagyaszd le. Ezzel a módszerrel nem fagynak össze a szeletek. Ha kell, annyi szeletet veszel ki belőle, amennyire szükséged van.

Nem áll össze a főtt tészta, ha mielőtt leszűröd, egy pohár hideg vizet öntesz a főzőléhez.

Ha a palacsintatésztához  szénsavas ásványvizet vagy szódavizet keversz, sokkal könnyebb és vékonyabb lesz a palacsintád. Ráadásul sokkal több palacsinta süthető belőle, ha több vizet adagolsz hozzá. Ha cukor és tej nélkül készíted, akkor pedig nem ragad le. Elég édesség lesz a töltelékben!

Ha mézet kell kimérned kanállal, olajozd be a kanalat. Így biztosan lecsusszan róla a méz.

A káposztafőzéstől kellemetlen szag terjeng a konyhában? Tegyél a káposzta tetejére egy kis vászonzacskóban egy szelet kenyeret.

Ne rakjuk a kenyeret a hűtőszekrénybe! A tésztája megöregszik, és szívós lesz.

A gyümölcsöt úgy fagyaszd le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét vágd le, zacskóval béleld ki. Tedd bele a fagyasztani valót, s ha megfagyott, vedd ki a dobozból. Így kis téglákat kapsz, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.

A rántott hús sokkal ízletesebb, ha panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntesz. (Feltéve, ha a férjed még nem itta meg.)
Ismerj meg néhány konyhai tippet, trükköt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok