Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Krémleves kukoricából

HillVital
2017. 04. 26. 15:40:00

Hozzávalók

- 2+1 szál sárgarépa

- 1 szál petrezselyemgyökér

- 1db nagyobb krumpli

- 1 db konzerv csemegekukorica

- 1 nagy csokor petrezselyemzöld

- 125 gramm baconkocka

- 200 gramm főzőtejszín

- ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, hogy a főzés végén a levesre is szórjunk. Az egyik sárgarépából pucolás után a krumplihámozóval csíkokat vágunk. A bacon kockákat egy kávéskanálnyi olajon megpirítjuk, és leszűrjük a zsírjából.

A szalonnazsíron megpároljuk a meghámozott, felszeletelt sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és burgonyakockákat, valamint a kukoricát. 5 perc párolás után megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Forrás után, kis lángon 25 percig főzzük. Egy 200 grammos főzőtejszínnel felöntjük, és forrástól számítva kis lángon 5 percig még főzzük. Megszórjuk a félretett petrezselyemzölddel.

Botmixerrel pépesítjük, s ha kell, újramelegítjük, majd tálaljuk.

Kukorica krémleves recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek