Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Krémleves kukoricából

HillVital
2017. 04. 26. 15:40:00

Hozzávalók

- 2+1 szál sárgarépa

- 1 szál petrezselyemgyökér

- 1db nagyobb krumpli

- 1 db konzerv csemegekukorica

- 1 nagy csokor petrezselyemzöld

- 125 gramm baconkocka

- 200 gramm főzőtejszín

- ízlés szerint só, bors

Elkészítés

A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, apróra vágjuk. Egy kicsit félreteszünk belőle, hogy a főzés végén a levesre is szórjunk. Az egyik sárgarépából pucolás után a krumplihámozóval csíkokat vágunk. A bacon kockákat egy kávéskanálnyi olajon megpirítjuk, és leszűrjük a zsírjából.

A szalonnazsíron megpároljuk a meghámozott, felszeletelt sárgarépa-, petrezselyemgyökér- és burgonyakockákat, valamint a kukoricát. 5 perc párolás után megsózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Forrás után, kis lángon 25 percig főzzük. Egy 200 grammos főzőtejszínnel felöntjük, és forrástól számítva kis lángon 5 percig még főzzük. Megszórjuk a félretett petrezselyemzölddel.

Botmixerrel pépesítjük, s ha kell, újramelegítjük, majd tálaljuk.

Kukorica krémleves recept.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés