Termékek Menü
0

Nagyanyáink sütije: kukoricamálé

HillVital
2017-02-17 14:38:00
Nagyanyáink sütije: kukoricamálé

Egy ősrégi recept következik. Nagyanyáink nagy előszeretettel készítették, pedig azt sem tudták, hogy ez egy gluténmentes süti. De mi már tudjuk! Készítsük el a családnak!
Tovább olvasom...

Hozzávalók:

- 300 g kukoricaliszt

- 1 csomag sütőpor

- 2 db tojás

- 2 db kefir (vagy natúr joghurt)

- 100 ml étolaj

- 150 g xilit

- 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, így könnyebb lesz a tésztája. A xilitet keverjük ki a tojásokkal, majd adjuk hozzá fokozatosan az olajat és a kefirt. Reszeljük bele a citromot, melyet előtte jó alaposan megsúroltunk. Zsírozzunk ki egy 20x30 cm-es tepsit, és öntsük bele a masszát. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és hőlégkeveréssel süssük a sütinket aranysárgára! Ha megsült, várjuk meg, míg a tepsiben kihűl, majd kockákra szeleteljük fel. Lekvárral a legfinomabb.
Kukoricamálé recept

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google