Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Különleges császármorzsa

HillVital
2017. 11. 22. 15:44:00

Hozzávalók

- 50 g zabliszt

- 40 g finomszemű zab (vagy durvára őrölt zab)

- 8 g nyírfacukor

- 2 db tojás

- 2 dl mandula- vagy kókusztej

- pici vaj

- ízlés szerint friss gyümölcs vagy házi lekvár

Elkészítés

Kimérjük a száraz hozzávalókat egy tálba. Szétválasztjuk a tojásfehérjét és a sárgáját. A kimért hozzávalókhoz hozzáadjuk a tojássárgáját, és hozzáöntjük a tejet, majd jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tejes masszához keverjük. Egy teflonos edényben egy kis vajat olvasztunk, ráöntjük a masszát, és kis lángon sütjük, hogy át tudjon sülni a tészta. Vigyázzunk, az alját nehogy odakapja! Ha megsült az alja, a tésztát megfordítjuk. A közepén érdemes megfelezni, úgy könnyebben meg lehet fordítani. Majd egy fakanál segítségével felaprítjuk. Sütés közben kavargatjuk, amíg pergős nem lesz. Ízlés szerint friss gyümölccsel vagy házi lekvárral tálaljuk.
Egy különleges császármorzsa recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek