Termékek Menü
0

Különleges piskótatekercs

HillVital
2016-12-21 15:06:00
Különleges piskótatekercs

Szilveszterre ajánljuk ezt a különlegesen finom piskótatekercset.
Tovább olvasom...

Hozzávalók
 

A piskótához

- 2 db tojás

- 3 evőkanál xilit

- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

- 1 teáskanál holland kakaópor

A krémhez

- 250 g mascarpone

- 2 evőkanál mogyorókrém (Nutella)

- 1 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a tojássárgáját kikeverjük a xilittel. A lisztet a sárga masszához keverjük, közben óvatosan hozzáforgatjuk a habot is. Kb. 2 evőkanálnyit kiveszünk a tésztából, amihez hozzákeverjük a kakaóport. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát, s a tetejére mintákat rajzolunk a következőképpen: Nyomózsákba töltjük a kakaós tésztát, kis lyukat vágunk az egyik sarkán, és azzal rajzolunk mintákat a sárga piskótatésztára.  A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, és 15 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, még melegen feltekerjük egy konyharuhába, hogy felvegye a tekercsformát. Közben elkészítjük a krémet.

Egy tálban összekeverjük a mascarponét, a nutellát és a fűszerkeveréket. Ha kihűlt, megkenjük vele a tésztát, és újból feltekerjük. Felszeleteljük, és tálaljuk az ízletes desszertet. 
Piskótatekercs karácsonyra

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google