Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Különleges piskótatekercs

HillVital
2016. 12. 21. 15:06:00

Hozzávalók
 

A piskótához

- 2 db tojás

- 3 evőkanál xilit

- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

- 1 teáskanál holland kakaópor

A krémhez

- 250 g mascarpone

- 2 evőkanál mogyorókrém (Nutella)

- 1 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a tojássárgáját kikeverjük a xilittel. A lisztet a sárga masszához keverjük, közben óvatosan hozzáforgatjuk a habot is. Kb. 2 evőkanálnyit kiveszünk a tésztából, amihez hozzákeverjük a kakaóport. Egy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a piskótatésztát, s a tetejére mintákat rajzolunk a következőképpen: Nyomózsákba töltjük a kakaós tésztát, kis lyukat vágunk az egyik sarkán, és azzal rajzolunk mintákat a sárga piskótatésztára.  A sütőt előmelegítjük kb. 180 fokra, és 15 perc alatt megsütjük. Mikor megsült, még melegen feltekerjük egy konyharuhába, hogy felvegye a tekercsformát. Közben elkészítjük a krémet.

Egy tálban összekeverjük a mascarponét, a nutellát és a fűszerkeveréket. Ha kihűlt, megkenjük vele a tésztát, és újból feltekerjük. Felszeleteljük, és tálaljuk az ízletes desszertet. 

Piskótatekercs karácsonyra

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
Google