A lazac a legfőbb omega-3 forrás!
Az emberiség már ősidők óta fogyasztja a halat. Egyértelműen pozitív hatással van az egészségre.
A halak közül is a legegészségesebb a lazac. A lazac kiváló fehérje, vitamin és ásványianyag-forrás (cink, vas, szelén, kálium) de a legfontosabb tápanyaga az omega-3 zsírsav. Az omega-3 zsírsavat a szervezet nem képes magától előállítani, éppen ezért magunknak kell bevinni. Hozzájárul az agy egészséges működéséhez, de jótékony hatással van a szívre és az ízületekre is. Segít csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, de tisztítja az ereket is. Számos betegség megakadályozásában segít mint pl: asztma, depresszió, magas vérnyomás, Alzheimer-kór. Az omega-3 erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatása van és javítja a közérzetet is. Hogy megfelelő mennyiségű omega-3 zsírsav jusson be a szervezetedbe ahhoz ajánlott egy héten legalább 3 alkalommal fogyasztani olajos halat (lazac, hering, tonhal).
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
