Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Lazac, nemcsak ínyenceknek

HillVital
2016. 10. 03. 16:27:00

A lazac nagyon kellemes ízű, enyhén rózsaszín, de vannak narancssárga és mélyvörös színűek is.

A lazac tartalmaz egy astaxantin nevű festékanyagot, amely jelentős mértékben csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérje szintjét.

Ezért rendszeres fogyasztás mellett a lazac jótékony hatással van a géneket hordozó DNS-re. Tápértéke igen magas, hisz sok omega-3 zsírsavat tartalmaz. Jól tudjuk, hogy ezt a szervezet önmagától nem tudja előállítani, így fontos a bevitele. Ha a szervezet sokáig nem kap omega-3 zsírsavat, hiánytünetek léphetnek fel:

depresszió, látási zavarok, ekcéma, szívpanaszok, valamint reumás fájdalmak. A többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően csökkenti a szívritmuszavar, illetve a szívinfarktus kockázatát. Magas fehérjetartalmának köszönhetően rengeteg energiával látja el a szervezetet. Várandós nőknek is igen ajánlott a lazac fogyasztása. A lazacolaj kiváló tápláléka a magzatnak, valamint csökkenti a koraszülés kockázatát. Gyerekeknek is fontos ennek a halfélének a fogyasztása, mert javítja a szellemi fejlődést.

A lazacot fogyaszthatjuk frissen vagy füstölve. A füstölt lazac igen finom ínyencség a világ minden táján.

Lazac fogyasztás.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek