Menü

Ezek a legegészségesebb tavaszi zöldségek

HillVital
2018. 05. 02. 09:55:00

 

Spárga: A spárgában nagyon sok a K-vitamin valamint a folsav, de tartalmaz még A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is. Az ásványi anyagoknak is nagyon jó forrása (mangán, kálium, magnézium, szelén). A spárga erősíti az immunrendszert.

Articsóka: Egy közepes méretű articsóka körülbelül 10 gramm rostot tartalmaz valamint sok benne a C-vitamin, a magnézium és a kálium is. Nagyon magas az antioxidáns tartalma, ezért segít csökkenteni a krónikus betegségek kialakulását. A rendszeres fogyasztása szerepet játszik a koleszterinszint csökkentésében.

Snidling: A hatása hasonló a vöröshagymáéhoz és a fokhagymáéhoz. Nagyban támogatja a szervezet méregtelenítését.

Kelkáposzta: Ez az egyik leghatékonyabb koleszterincsökkentő zöldség. Rákmegelőző hatással rendelkezik, valamint magas az antioxidáns tartalma.

Rebarbara: A rebarbarában sok rost található, de található benne C-, K- vitamin valamint kalcium, kálium, magnézium és mangán is. A rebarbarának csak a szárait szabad elfogyasztani, mivel a levelei mérgezőek. Nagyon sokféle módon elkészíthető, lehet belőle lekvárt készíteni, süteménybe és pitébe tölteni.
A legegészségesebb tavaszi zöldségek.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog