A legjobb saláták nyáron
Ilyenkor nyáron még jobban előtérbe kerülnek a saláták, ugyanis ilyenkor a könnyebb ételek után nagyobb az igény.
Nézzük is, milyen salátákat ajánlunk:
Fejes saláta: Ez a legelterjedtebb salátafajta Magyarországon és Európában. Mivel sokféle fajtája van, ezért egész évben fogyasztható. Magas az antioxidáns-tartalma. Ásványi anyagok is találhatóak benne (kalcium, kálium), és C-vitamin-tartalma is magas.
Jégsaláta: Levelei sárgászöldek, vastagabbak a fejes saláta leveleinél, magasabb a víztartalmuk, és az íze is édeskésebb. Tele van ásványi anyagokkal (kalcium, vas, foszfor), és vitamint is tartalmaz bőven (D-vitamin, B12- vitamin). Magasabb a klorofilltartalma, mint a fejes salátának.
Madársaláta: Vastagabb és keményebb a levele a fejes salátáénál, és sokkal ropogósabb. Kiemelkedően magas a vitamin- (C-vitamin és A-provitamin) és az ásványi anyag- (vas, kálium, cink) tartalma.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
