Termékek Menü
0

A legjobb vitaminforrások!

HillVital
2015-05-05 13:45:00
A legjobb vitaminforrások!

Tudd meg, milyen ételekből pótolhatod a legjobban a vitamint.
Tovább…

Mogyoró: B1-vitamint tartalmaz. Idegerősítőnek is nevezik a mogyorót, mivel a B1-vitamin az idegrendszerre hat. E nélkül a szervezet nem képes a szénhidrát lebontására, és a sejtek energiaforrás nélkül maradnak. Más forrása még az élesztő és a búzacsíra.

 

 

 

 

 

 

Hal: Gazdag omega-3 zsírsavban, valamint gazdag még A-vitaminban, ami nélkülözhetetlen a látáshoz, a bőr szépségéhez, és fontos a fogak és a csontok felépítésében is.

 

 

 

 

 

 

Teljes kiőrlésű gabona: B3-vitamint tartalmaz, ami energiával látja el a testet, és erősíti az idegrendszert, illetve az izmokat. Megtalálható még a húsfélékben is.

 

 

 

 

Sajt: A sajt tartalmaz B2-vitamint, aminek fontos szerepe van az anyagcsere-folyamatok optimális működésében, valamint segíti az emésztést, a táplálékok megfelelő hasznosítását és átalakítását energiává.

 

 

 

 

 

 

Máj: B6-vitamint tartalmaz, aminek fontos szerepe van a vörösvértest képződésben, részt vesz az elraktározott energia felszabadításában. A májat tartják a B6-vitamin legbiztosabb forrásának.

 

 

 

 

 

Szója: B5-vitamint tartalmaz, aminek hiányában túlzott álmosság, izomfájdalmak és kimerültség alakulhat ki. Ha ezeket el akarjuk ezt kerülni, akkor fogyasszunk minél több szójából készült ételt, májat és tojássárgáját.

 

 

 

 

 

Sárgarépa: A sárgarépa B13-vitamint tartalmaz, ami megvéd a májműködési zavaroktól, és lassítja az öregedést is.

 

 

 

 

 

 

 

Tojás: Niacint tartalmaz, ami a bőrszövet védelmi vitaminja. Fontos szerepe van a zsírok és a szénhidrátok feldolgozásában és a növekedésben is. Megtalálható még a májban is.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google