Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A legveszélyesebb élelmiszer-adalékok

HillVital
2016. 09. 07. 16:28:00
A legveszélyesebb élelmiszer-adalékok

A múltkori cikkünkben kifejtettük, hogy milyen veszélyesek szervezetünk számára a különböző élelmiszer-adalékok. Most megismerkedünk néhánnyal!
Tovább olvasom...

A nitritek és nitrátok – E 249-252

Leginkább a pácolt húskészítményekben találkozhatunk velük. De jelentős mennyiségben fordulhatnak elő a primőr zöldségekben is. Ez utóbbi a nitrogéntartalmú műtrágyák helytelen alkalmazása miatt. Súlyosan veszélyezteti ez a vegyületcsoport az egészségünket, hiszen károsítják a vér oxigénszállító képességét, valamint a belőlük képződő nitrózamin karcinogén (rákkeltő).

Nátrium- glutamát – E 621

A legelterjedtebb ízfokozó. A glutamátot általában szójából nyerik, és húskészítményekhez adagolják. Kereskedelmi forgalmazása elsősorban a fehérjében gazdag készételek és a gyorsétterem-hálózatok (kínai) termékeinek fogyasztásával terjed. De megtalálható a ropogtatnivalókban, chipsekben, zacskós levesekben, porokban, fagyasztott ételekben is. Mellékhatásként depressziót, fejfájást, mellkasi fájdalmakat, szapora szívverést okozhat. Étvágynövelő hatással is rendelkezik, ezért elhízáshoz vezethet.

Aszpartám – E 951

Folyamatosan vitáznak, hogy az aszpartám nevű édesítőszer hozzájárulhat-e a rákos megbetegedések kialakulásához. Üdítőkben, csokoládékban, édességekben, rágógumikban, köhögéscsillapítókban használják. Több tanulmány alátámasztja, hogy van összefüggés, tehát jobb elkerülni az aszpartámot tartalmazó ételeket, italokat!

Kéndioxid és szulfitok – E 220-228

Fő felhasználási területe a borászat és a világos színű zöldségek, gyümölcsök előtartósítása. Leginkább a nem hőkezelt savanyúságok színének és állományának megőrzésére használják. Ez a vegyületcsoport már kis mennyiségben is károsítja a központi idegrendszert, és erős az allergizáló hatása is, ami fejfájást, allergiás és asztmás rohamokat idézhet elő.

Ciklamát – E 952

Ezt is édesítőszerként használják, és kromoszómakárosodást okozhat, valamint szintén rákkeltő. Számos országban már betiltották, más országokban pedig korlátozták a használatát. Rendszeres fogyasztása mellett bőrirritációt és hasmenést is okozhat. A hivatalos adatok szerint viszont a ciklamát az élelmiszerekben alkalmazott kis mennyiségben ártalmatlannak számít.

Élelmiszerszínezékek – E 102…

A mesterséges színezékek jégkrémben, süteményekben, cukorkákban, egyes sajtokban és tésztafélékben találhatóak. Elsősorban allergiát okoznak. Ez egy petróleum-alapú színezék, melyet kötöttek már hiperaktivitáshoz (gyermekekben) és rákhoz is.

Mindig nézzük meg a csomagoláson feltüntetett adalékanyagok listáját, egészségünk meghálálja!
A legkárosabb élelmiszer adalékok.


 

 

 

 

 

 

 



IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés