Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Létfontosságú ásványi anyagok!

HillVital
2016. 04. 26. 14:18:00

Ismerd meg a legalapvetőbb ásványokat, hogy melyik mire jó!

Kalcium: Fontos a fogak, a csontok és az idegrendszer fenntartásához. Legjobb forrása a kevésbé csontos halak (szardella, szardínia), zöld levelű zöldségek, mandula, szezámmag, tofu, sárgabarack.

A legfontosabb ásványi anyagok a szervezet számára.

Foszfor: Az energia-anyagcserében játszik szerepet, és javítja a sejteket, szöveteket. Legfőbb forrása a hús, teljes értékű gabonák, diófélék, magok.
Magnézium: Javítja az idegrendszer és az izomzat funkcióit. Legjobb forrásai a zöld levelű zöldségek, káposzta, brokkoli, tofu és teljes értékű gabonák.
Króm: Szabályozza a vércukorszintet. Legjobb forrásai a gabona, burgonya, alma, banán.
Vas: Közreműködik az anyagcserében és az energiatermelésben. Hiánya vérszegénységhez vezet. Legjobb forrásai a tojássárgája, belsőségek, kelkáposzta, vörös hús és szardínia.
Szelén: Pozitív hatással van az immunrendszerre, a termékenységre és a pajzsmirigy működésére. Segít a vérnyomás szabályozásában is. Legfőbb forrásai a belsőségek, vaj, avokádó, teljes értékű gabonák.
Cink: Megfelelő cinkszint kell a megfelelő immunrendszerhez. Nagyon fontos a látás, ízlelés és a szaglás egészségesen tartásához. Cinket biztosíthatunk halból, kagylóból, vörös húsokból, magokból, hüvelyesekből és teljes értékű gabonafélékből.
Kálium: Hozzájárul az izmok és az idegek megfelelő működéséhez, csökkenti a magas vérnyomást, és csökkenti a szívproblémák kialakulását. Hozzájuthatunk gyümölcsökből, zöldségekből, gombából és parajból.
Nátrium: Mint tudjuk, a nátrium a só egyik alkotóeleme. Nem ajánlott felnőtteknek napi 6 gramm sónál többet enni. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség