Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Levendulás desszertek

HillVital
2016. 07. 14. 14:04:00

Levendulás keksz

Hozzávalók:

- 25 dkg margarin
- 32 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- fél csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 evőkanál aszalt gyümölcs apróra felvágva (meggy, mazsola, áfonya)
- 2 kiskanál levendulavirág


Elkészítés: Csupán keverjük össze a hozzávalókat, csomagoljuk folpackba, és tegyük egy egész éjjelre a hűtőbe. Reggel vegyük ki a hűtőből, és gyúrjuk 3 rúddá. Szeleteljünk belőle 1 cm vastag szeleteket, és süssük világosra. Feldobhatjuk még a süteményt, ha egy evőkanál szárított, morzsolt levendulavirágot keverünk bele, és így dolgozzuk tovább a tésztát.

Levendulás limonádé: Ez egy nagyon könnyen elkészíthető ital. Forraljunk fel annyi vizet, amennyit inni szeretnénk, és dobjunk bele friss levendulavirágokat. Hagyjuk néhány percig lefedve, hogy álljon. Tehetünk még hozzá citromot, borsmentát, citromfüvet, és fogyasszuk behűtve!

Levendulás jégkocka: Csupán tegyünk egy kis apróra tépett levendulavirágot a tartóba, öntsük rá a vizet, és fagyasszuk le!

Levendulás finomságok.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek