Menü

Fogyasszunk levest! Na, de miért is?

HillVital
2017-01-05 16:01:00

Sokan tudják, hogy egy tál meleg leves, ami gazdag zöldségben, húsban, nagyon jó lehet a betegségek leküzdésére, ugyanakkor egy laktató ebéd.

A tyúkhúsleves rendkívül hatásos megoldás lehet a megfázásra. A meleg leves megnyugtatja a torkot, a kiszáradást is megelőzi, és az orrüreg nedvességét is megőrzi.

A levesben kevesebb a kalória, tehát azok számára is kiváló, akik odafigyelnek a testsúlyukra.
Nagyon laktató lehet a leves, amit minden napszakban ehetünk. Arra figyeljünk oda, hogy legyen benne fehérjeforrás (pl.: bab, lencse vagy csirke).
Minden évszakban fogyaszthatjuk, ne mindig csak a forró levesre gondoljunk, ugyanis nyáron készíthetünk gyümölcslevest, ami éppúgy tápláló.
Az egyik legajánlottabb leves a csontleves. Immunerősítő hatása van, általában készülhet sertésből vagy marhából, esetleg csirkéből, sok zöldség felhasználásával. Ajánlott edzés után fogyasztani, mivel hidratál.
A levesfogyasztás előnyei

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google