Termékek Menü
0

Liszt nélküli piskótatekercs

HillVital
2016-09-09 15:02:00
Liszt nélküli piskótatekercs

Szeretitek a piskótatekercset, de nem akartok lisztes változatot készíteni? Esetleg nem tesz jót a diétának, a fogyókúrának? A következő piskótarecept magőrleményektől és reformlisztektől mentes, ráadásul rendkívül finom, és könnyen elkészíthető.
Tovább olvasom...

Hozzávalók a tésztához:

- 6 db tojás

- 5 ek. keserű kakaópor

- 5 ek. xilit vagy eritrit

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra! A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a xilitet, majd habosra keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe, beletesszük a kakaóport is. Vigyázzunk, hogy ne essen össze a hab. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Töltelék:

- 2 dl tejszín

- 0,5 dl víz

- 2 ek. xilit vagy eritrit

- 3 dkg zselatin

A töltelékhez a tejszínt és a vizet összekeverjük, felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd a xilitet is. Hűlni hagyjuk, s mikor már dermedni kezd, megkenjük vele a tésztát. Ezután feltekerjük tekercs formájúra, és tálalásig hűtőbe tesszük. Vigyázzunk, mert ha a tészta vagy a krém túl forró, kifolyik a töltelék.

Ez egy alaprecept egy tejszínes krémmel, de variálható különböző gyümölcsökkel, lekvárokkal, növényi tejszínekkel, krémekkel. A variációknak csak a fantáziánk szabhat határt!
Liszt nélküli piskótatekercs.

 

 

 

 

 

 

 

 


IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google