Termékek Menü
0

Mivel helyettesíthetjük a fehérlisztet?

HillVital
2017-04-27 10:04:00
Mivel helyettesíthetjük a fehérlisztet?

A fehérliszt egészségre ártalmas hatásairól már sokat beszéltünk. Ha azonban végképp nem tudunk lemondani a lisztről és az abból készült ételekről, vannak remek alternatívák. Igaz, hogy a gluténmentes alternatívák az igaziak. Amiket most ajánlunk, azok nem gluténmentesek ugyan, de a hagyományos finomított búza fehérlisztnél bármelyik jobb!
Tovább olvasom...

Durumliszt

A durumbúza nevű búzafajtából készül. Elsősorban száraztészta készül belőle. Magas fehérjetartalma miatt a tészta gyártásánál egyáltalán nem tesznek bele tojást.
Magas fehérjetartalmú, de rosttartalma nem kiemelkedő. A benne lévő keményítőt (amilóz) csak lassan tudja lebontani a szervezetünk, így nem emeli meg ugrásszerűen a vércukorszintet. Ezért ideális választás lehet cukorbetegek számára.


Teljes kiőrlésű liszt

Nincs finomra őrölve, így tartalmazza a búzaszemek magas tápértékű héját, a csírát és korpát is, mivel a búzaszemeket nem hántolják le. Magasabb az élelmi rost-, fehérje-, ásványi anyag- és vitamintartalma a finomított termékekkel szemben. Főleg kenyér és pizza sütéséhez ajánlott.
 

Grahamliszt

Nagyon hasonlít a teljes kiőrlésű liszthez, ugyanúgy tartalmazza a gabonaszem összes alkotórészét. A különbség csupán annyi, hogy ennek nagyobb a szemcsemérete, így lassabb a felszívódása, így később lehet tőle megéhezni. A vércukorszintet szintén lassan emeli meg, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, persze csak módjával.

Tönkölyliszt

Magas a fehérje-, ásványi anyag-, valamint vitamintartalma, ezzel kiemelkedik a többi liszt közül. A tönkölybúzalisztből ízletesebb, tovább eltartható kenyerek süthetők. Bármely búzalisztből készült étel elkészítéséhez tökéletes választás. Természetesen a tönkölybúzából is létezik teljes kiőrlésű változat.

Rozsliszt

A rozs a búza után a legfontosabb gabonafélénk. A rozslisztet leginkább kenyérsütéshez használják. Növeli a fizikai erőnlétet, vitalizáló, immunerősítő hatású. Gazdag B-vitaminokban, kalciumban, magnéziumban, nitrogénben és foszforban. Sikértartalma alacsony, ezért célszerű más lisztekkel keverni.
Fehér liszt helyettesítése.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google