Lúgosító gyümölcsök 2. rész
Lime
A citromot, a lime-ot az íze miatt szintén mindenki savasítónak hiszi, ám valójában elfogyasztva lúgosító hatású. Fogyaszthatjuk ízesítőként, de egy pohár víz ízét is feldobhatjuk vele.
Narancs
Az egyik legfontosabb természetes C-vitaminforrás, hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Ez azért van, mert a citrusfélékben bioflavonoidokkal együtt fordul elő, és ezek jelenlétében tartósabban hat. Ezek értékes antioxidánsok is egyben, melyek bizonyos védelmet nyújtanak a rák és a szívbetegségekkel szemben. A narancs erősíti az immunrendszert, ugyanakkor lúgosítja a szervezetet.
Rebarbara
Azt gondolhatjuk, hogy ez zöldség, de nem Valójában gyümölcs. Egyike a lúgosító gyümölcsöknek ez a zellerre hasonlító, jellegzetes ízű növény. A megfelelő recepttel remek ételeket készíthetünk belőle, kalcium- és antioxidáns-tartalma miatt is megéri fogyasztani.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
