Termékek Menü
0

Lúgosító zöldségek 4. rész

HillVital
2017-09-14 08:43:00

Köles

Gluténmentes gabonaféle, könnyedén pótolhatjuk vele a búzát. Készíthetünk belőle kenyeret. A búzával ellentétben természetes vasforrás, és fehérjetartalma is magas, amellett, hogy lúgosít.

Fehérbab

Rengeteg vasat és élelmi rostot tartalmaz. Glikémiás indexe alacsony, tehát megakadályozza a vércukorszint ingadozásait, cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Változatosan elkészíthető, többféle étel köreteként fogyaszthatjuk. 

Lencse

Mostanában egyre több figyelmet kap. Rengeteg élelmi rostot tartalmaz, a szervezet lassan emészti meg. Lúgosító hatású, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Limabab

Magas vastartalma miatt vegánok és vegetáriánusok is fogyasztják. Emellett rengeteg C-vitamint is tartalmaz, fedezi a napi szükséglet felét. Lúgosító hatású, kiegyensúlyozza az egyéb elfogyasztott savasító ételt. 

Vörösbab

Az összes vörösbab lúgosító hatású, magas vastartalma mellett kalciumot és C-vitamint is tartalmaz. Emellett gazdag élelmi rostokban, segíti az emésztést és a fogyást is. 

Szójabab

A szójabab is nagyon egészséges. Egyrészt lúgosító hatású, másrészt a vegetáriánusok számára a legjobb vas- és fehérjeforrás. Emellett biztosítja a szervezet kalciumszükségletét. Így nem szükséges annyi tejterméket fogyasztanunk.

Folytatjuk…

A szójabab is a lúgosító zöldségek közé tartozik. Tudd meg, hogy még mi tartozik ide!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google