Lúgosító zöldségek 7. rész
Petrezselyem
Gyakran tálaláskor, ételek díszítésére használják, pedig tökéletes szervezetünk lúgosítására. Ez az apró, zöld gyógynövény leggyakrabban steak-ek mellett található, de zöldséges ételekben is használhatjuk. Smoothie-kba keverve is fogyaszthatjuk, így több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Előnye, hogy otthon is könnyedén termeszthetjük.
Mustárlevél
Ez zöld levelű salátaféle nem egy közismert, de mindenképpen kóstoljuk meg, és fogyasszuk, hiszen rengeteg antioxidánst és rákmegelőző hatású anyagot tartalmaz. Segíti a szervezet méregtelenítését, és a szív egészségét is fenntartja. A benne található élelmi rostok pedig a testsúly csökkentését segítik elő.
Szezámmag
Sokunknak csak a hamburgerzsemle tetejét díszítő szezámmag jut eszébe, pedig ez többre hivatott. Lúgosító saláták tetejére szórva, vagy zöld smoothie-k részeként ideális választás, hiszen rengeteg vasat és fehérjét tartalmaz.
Lenolaj és lenmag
Rengeteg jótékony hatással bír, mind magként, mind olajként fogyasztva. Lúgosító hatása mindkét formában érvényesül, a magokat nagyjából bármilyen ételre szórhatjuk, vagy smoothie-ba is keverhetjük. Az olajjal pedig főzhetünk, a tápláló zöldségeket még táplálóbbá tehetjük vele.
Fokhagyma
Régóta ismert tisztító és ételízesítő, ám emellett lúgosító is. Rákmegelőző hatású, csökkenti a vérnyomást, segíti a szervezet méregtelenítését. Legközelebb jobban teszi, ha a lúgosító párolt zöldségkeverékét néhány fej fokhagymával egészíti ki.
Hamarosan cikksorozatunk befejező része következik.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
