Lúgosító zöldségek 5. rész
Mángold
Az összes zöldleveles zöldséghez hasonlóan a mángold is lúgosító hatású. Gyakran találkozunk vele zöldségkeverékekben, saláták alapanyagaként. Jellegzetesen keserű íze elsőre nem biztos, hogy ízlik, de többszöri próbálkozás után megszerethető. Remekül kiegészíti a spenótot vagy a kelkáposztát.
Spenót
Ez a zöldleveles növény egészségügyi hatásai kimagaslóak. Mindegy, milyen formában esszük, segíti szervezetünk lúgosítását. Ajánlani tudjuk a bébispenótot salátaalapként.
Búzafű
Az elmúlt években a zöld smoothie-k elterjedésével egyre közkedveltebb lett, ám az egészséges életmód követői sokkal korábban is fogyasztották már. Erősen lúgosítja a szervezetet. Megvásárolhatjuk étrend-kiegészítőként is, vízbe keverve megihatjuk. Az elegendő lúgosításhoz igyunk meg naponta egy pohárnyi búzafűlevet. De a leghatásosabb frissen fogyasztani.
Vízitorma
Egy zöldleveles növény, amely szintén lúgosítja szervezetünket. Emellett rengeteg vitamint is tartalmaz. Jellegzetes íze van, ami igen kedvelt. DNS-károsodást gyógyító hatását is kimutatták, amely nagy segítség a rák gyógyításában.
Hamarosan folytatjuk…
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
