Menü

Madártej a lehető legegyszerűbben

HillVital
2016. 09. 29. 16:32:00

Hozzávalók:

- 1/2 l tej

- 3 tojás

- 5 dkg xilit

- 2 cs. vaníliacukor

- pici só

Elkészítése:

Először elkészítjük a habgaluskákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojásfehérjékhez pici sót adunk, így gyorsabban fel tudjuk verni, és sokkal keményebb lesz. Ezután egy edényben vizet forralunk, és vízbe mártott kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Egyszerre csak néhányat, hogy elférjenek. Ha a hab felemelkedett, óvatosan megfordítjuk, és kb. fél percig főzzük még. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük, majd félretesszük. Elkészítjük az alapot. Az összes összetevőt (tej, tojássárgája, xilit, vaníliacukor) mixeljük össze, és gőz fölött melegítsük 85 fokig! Közben állandóan kavargatni kell. Ha kész, vegyük le a vízgőzről. Ha esetleg kissé darabos vagy grízes, szűrjük át, vagy mixeljük át még egyszer. Tegyük bele a habgaluskákat, és már tálalhatjuk is. Aki hidegen szereti, hűtőbe vele!

Madártej egyszerűen.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek