Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Madártej a lehető legegyszerűbben

HillVital
2016. 09. 29. 16:32:00

Hozzávalók:

- 1/2 l tej

- 3 tojás

- 5 dkg xilit

- 2 cs. vaníliacukor

- pici só

Elkészítése:

Először elkészítjük a habgaluskákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojásfehérjékhez pici sót adunk, így gyorsabban fel tudjuk verni, és sokkal keményebb lesz. Ezután egy edényben vizet forralunk, és vízbe mártott kanállal beleszaggatjuk a habgaluskákat. Egyszerre csak néhányat, hogy elférjenek. Ha a hab felemelkedett, óvatosan megfordítjuk, és kb. fél percig főzzük még. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük, majd félretesszük. Elkészítjük az alapot. Az összes összetevőt (tej, tojássárgája, xilit, vaníliacukor) mixeljük össze, és gőz fölött melegítsük 85 fokig! Közben állandóan kavargatni kell. Ha kész, vegyük le a vízgőzről. Ha esetleg kissé darabos vagy grízes, szűrjük át, vagy mixeljük át még egyszer. Tegyük bele a habgaluskákat, és már tálalhatjuk is. Aki hidegen szereti, hűtőbe vele!

Madártej egyszerűen.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés