Termékek Menü
0

Majonéz készítése

HillVital
2017-02-14 15:09:00
Majonéz készítése

A majonézalapú salátákhoz a házilag készített majonéz a legízletesebb. Ismerkedjünk meg a recepttel!
Tovább olvasom...

Hozzávalók:

- 2 tojássárgája

- 1/3 tk nyírfacukor

- 1 tk mustár

- 1,5 tk citromlé

- 200 ml olaj

A majonéz készítése előtt a tojásokat 1-2 órával ki kell venni a hűtőből. Az olajat is szobahőmérsékleten kell tartanunk. A jó majonéz készítésének titka, hogy a két összetevő (tojás, olaj) egyforma hőmérsékletű legyen. Ha nem egyforma, akkor nem fog összeállni.

Csak friss tojásokat használjunk, amelyeket alaposan mossunk meg. Tegyük bele a robotgépbe a tojássárgákat, majd lassan adagoljuk hozzá az olajat. A házi majonéz titka, hogy az olajat nem tanácsos túl gyorsan adagolni a tojássárgájához. Eleinte cseppenként, majd vékony sugárban adagoljuk. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Ha nem elegyedne, akkor egy kávéskanálnyi forró vizet adjunk hozzá, s a majonéz be fog sűrűsödni. Ha mégsem veszi fel a tojás az olajat, még mindig megmenthetjük, ha habosra vert tojássárgáját adunk a masszához. A majonézt csak akkor fűszerezzük, ha már összeállt. Beletesszük a pici sót, cukrot, mustárt. Végül hozzáadjuk a citromlevet.

A jó majonéz vaj állagú, világossárga, kissé édeskés. A házi majonéz a hűtőszekrényben egy csavaros üvegben hetekig eláll.
Majonéz készítés.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google