Termékek Menü
0

Májtisztító ételek 1. rész

HillVital
2017-07-06 10:05:00

Sokféle étel van, amely segíti a máj tisztulását és méregtelenítését. Ha ezekből rendszeresen fogyasztunk, májunk egészséges marad és megfelelően működik. 

Cékla

A cékla erősen tisztítja a májat. Rengeteg növényi flavonoidot és béta-karotint tartalmaz, amelyek segítik a májfunkciók megfelelő működését. A cékla ezen túl természetes vértisztító hatású. 

Fogyasszunk naponta friss céklát vagy frissen facsart céklalevet. De készíthetünk májtisztító salátát is: 1 csésze hámozott és aprított céklára tegyünk 2 teáskanál hidegen sajtolt extraszűz olívaolajat és ½ citrom levét. Keverjük össze az összetevőket, és kétóránként együnk meg 2 teáskanálnyit egy héten át. 

Grépfrút

Ez a gyümölcs gazdag C-vitaminban, pektinben és antioxidánsokban, segíti a máj természetes megtisztulását. Emellett segíti a nehézfémek eltávolítását is. Reggelente igyunk meg egy pohárnyi frissen facsart grépfrútlevet, vagy fogyasszuk el gyümölcsként a reggeli mellé. 

Fokhagyma

A fokhagyma hatékonyan tisztítja a májat. Segíti a májenzimek aktiválódását, amelyek a méreganyagok eltüntetéséért felelősek. Olyan természetes összetevőket is tartalmaz, amelyek segítik a máj tisztulási folyamatait, és megvédik a májat a méreganyagok okozta károktól. 

Emellett a fokhagyma csökkenti a koleszterinszintet és a trigliceridszintet is, amelyek felhalmozódva túlterhelhetik a májat, és lassíthatják a működését. 

A legjobb, ha friss fokhagymát fogyasztunk. Együnk meg naponta 2-3 gerezd friss fokhagymát, és igyekezzünk főzés során is minél többet használni. 
 

Legközelebb még több májtisztító ételt ajánlunk.

Máj

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google