Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Mákot a süteménybe!

HillVital
2016. 12. 19. 16:21:00

A mákot lehet nyersen vagy darálva fogyasztani. A darálatlan mákot fel lehet használni sütemények, kalácsok megszórására.

A darált mákkal úgyis lehet dolgozni, mint a liszttel. Sütőporos sütemények készítésénél egyharmad rész mák, kétharmad rész liszt a megfelelő arány.

A darált mákot viszont leggyakrabban sütemények töltelékeként használjuk. A tejjel felfőzött darált mákot mézzel, reszelt citromhéjjal, lekvárral ízesíthetjük. A mák jól párosítható almával, szilvával, sütőtökkel, de kikeverhetjük vajjal, mascarponéval is.

A magyar konyha jellegzetes étele a mákos bejgli és a mákos tészta vagy guba, ezekben szintén együtt jelenik meg a mák és a méz. De gyakran kerül az asztalra mákos rétes, nudli vagy pite is.

Egy jó tanács: Mindig annyi mákot vegyünk, amit a közeljövőben felhasználunk, mert hamar megkeseredik. 

Mák felhasználása süteményben

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés