Termékek Menü
0

Mákot a süteménybe!

HillVital
2016-12-19 16:21:00
Mákot a süteménybe!

Nemrég arról esett szó, hogy a mák mennyire egészséges táplálék. Nézzük, hogy a konyhában hogyan hasznosíthatjuk!
Tovább olvasom...

A mákot lehet nyersen vagy darálva fogyasztani. A darálatlan mákot fel lehet használni sütemények, kalácsok megszórására.
 

A darált mákkal úgyis lehet dolgozni, mint a liszttel. Sütőporos sütemények készítésénél egyharmad rész mák, kétharmad rész liszt a megfelelő arány.

A darált mákot viszont leggyakrabban sütemények töltelékeként használjuk. A tejjel felfőzött darált mákot mézzel, reszelt citromhéjjal, lekvárral ízesíthetjük. A mák jól párosítható almával, szilvával, sütőtökkel, de kikeverhetjük vajjal, mascarponéval is.

A magyar konyha jellegzetes étele a mákos bejgli és a mákos tészta vagy guba, ezekben szintén együtt jelenik meg a mák és a méz. De gyakran kerül az asztalra mákos rétes, nudli vagy pite is.

Egy jó tanács: Mindig annyi mákot vegyünk, amit a közeljövőben felhasználunk, mert hamar megkeseredik. 
Mák felhasználása süteményben

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google