Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Malachús sütése

HillVital
2016. 12. 21. 15:32:00

A fiatal malacot egészben sütjük. A legfinomabb a 6 hetes kismalac, melyet sütés előtt egy órán át kell áztatni tiszta vízben, hogy a jellegzetes szaga eltűnjön.

Ezután besózzuk, de csak a malac belsejét. Arra vigyázzunk, hogy a bőrére ne kerüljön só, mert sütés közben felhólyagzik.

A sütőben a malacot a tepsiben háttal felfelé helyezzük el. A hús alá tegyünk egy tiszta fadarabot, hogy a malac bőre ne érje a sütő alját. A belsejét is ki kell támasztani, hogy ne essen össze, és megtartsa a formáját. A füleket és a farkát csomagoljuk be alufóliába, hogy ne égjenek meg. A sütő jó meleg legyen, de nem kell gyorsan sütni. Adhatunk hozzá egy kis vizet, a vége felé zsiradékot. Időnként locsoljuk meg egy kis sörrel, így ropogósabb lesz.  A sütési idő egy 3-3,5 kg súlyú malac esetében 2-2,5 óra.

Tálalhatjuk egészben, akkor tehetünk a malac szájába egy citromkarikát. De fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk pecsenyéstálon, önthetünk rá egy kis pecsenyelevet. 

Szilveszteri malacsült készítés

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés