Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Malachús sütése

HillVital
2016. 12. 21. 15:32:00

A fiatal malacot egészben sütjük. A legfinomabb a 6 hetes kismalac, melyet sütés előtt egy órán át kell áztatni tiszta vízben, hogy a jellegzetes szaga eltűnjön.

Ezután besózzuk, de csak a malac belsejét. Arra vigyázzunk, hogy a bőrére ne kerüljön só, mert sütés közben felhólyagzik.

A sütőben a malacot a tepsiben háttal felfelé helyezzük el. A hús alá tegyünk egy tiszta fadarabot, hogy a malac bőre ne érje a sütő alját. A belsejét is ki kell támasztani, hogy ne essen össze, és megtartsa a formáját. A füleket és a farkát csomagoljuk be alufóliába, hogy ne égjenek meg. A sütő jó meleg legyen, de nem kell gyorsan sütni. Adhatunk hozzá egy kis vizet, a vége felé zsiradékot. Időnként locsoljuk meg egy kis sörrel, így ropogósabb lesz.  A sütési idő egy 3-3,5 kg súlyú malac esetében 2-2,5 óra.

Tálalhatjuk egészben, akkor tehetünk a malac szájába egy citromkarikát. De fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk pecsenyéstálon, önthetünk rá egy kis pecsenyelevet. 

Szilveszteri malacsült készítés

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek