Termékek Menü
0

Az illatos és finom málna

HillVital
2017-06-19 16:06:00

A málna is - akárcsak a piros gyümölcsök- rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, és megelőzi a rákos megbetegedéseket.

Kiváló vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos. Azt viszont kevesen tudják, hogy csillapítja a lázat. Mivel A-vitamint is tartalmaz, így javítja a látást is. Jelentős B1- és B2-vitamint is tartalmaz. Rendkívül gazdag színanyagokban, flavonoidokban, növényi rostokban, gyümölcssavakban és cserzőanyagokban. Van benne pektin is, ami az emésztésben segít. De található a málnában vas, magnézium, kálium és kalcium is. A legjobb nyersen fogyasztani, vitamintartalma így érvényesül leginkább.

Azt lehet, nem sokan tudják, hogy antibiotikum-kúra után és másnaposság ellen is remek gyógyír. Segít helyreállítani a megterhelt emésztőrendszert és a károsodott bélflórát.

A málnából készíthetünk lekvárt, szörpöt, teát. Belekeverhetjük egy natúr joghurtba, ezáltal ízletes reggelit készíthetünk. Az aromáját süteményekbe sütve is megőrzi, de készíthetünk pohárkrémet is belőle. Ezenkívül felhasználhatjuk még zselék, levesek, öntetek készítéséhez is, sőt bármilyen csokis desszerthez, smoothie-hoz jól megy az aromája.
Málna jótékony hatásai.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google