Menü
0

Mandula, az értékes olajos mag

HillVital
2017-01-02 15:33:00

A mandula nagyon egészséges. Sok fehérjét és értékes aminosavakat tartalmaz. Ezenkívül gazdag növényi rostokban, telített és telítetlen zsírsavakban.

De B-vitaminokat is bőven tartalmaz (B1-, B2- és B6-vitamin), valamint E-vitamint. Ez utóbbi megakadályozza a véredényekben a lerakódást. A mandula bővelkedik ásványi anyagokban is: kálium, kalcium, magnézium és foszfor. Nyomelemek közül megtalálható benne a vas, a mangán és a cink. A mandula olyan ritka ásványokat is tartalmaz, amelyekből csak kis mennyiségre van szüksége a szervezetünknek.

Rendszeres fogyasztásával csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata, erősödnek a fogak, a csontok. A koleszterinszintet is kedvezően befolyásolja, megelőzi az izomgörcsöket. Fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik, B-vitamin-tartalmának köszönhetően idegesség, stressz, szorongás, kimerültség ellen is hatásos.

Mint minden magvat, kizárólag nyersen, fogyasztás előtt 12 órával vízbe áztatva érdemes fogyasztani!

A mandula a konyhában is igen kedvelt, legközelebb azzal is megismerkedünk.
Mandula pozitív hatásai. A mandula nagyon egészséges. Sok fehérjét és értékes aminosavakat tartalmaz. Ezenkívül gazdag növényi rostokban, telített és telítetlen zsírsavakban.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google