Termékek Menü
0

Maracujás csokihab

HillVital
2017-03-17 15:49:00
Maracujás csokihab

Nemrég ismerkedtünk meg a maracujával. Most egy egyszerű receptet mutatunk, amelyet egzotikussá tesz ez a gyümölcs. 
Tovább olvasom...

Vaníliás fehércsokihabot készítünk, és ennek a tetejére kanalazzuk a passiógyümölcs húsát. A csoki édességét nagyon jól egyensúlyozza a savanykás passiógyümölcs.

Hozzávalók 4 adaghoz:

- 130 ml tej 
- 2 tojássárgája 
- 1 rúd vanília 
- 1,5 lap zselatin, hideg vízben áztatva 
- 200 g étcsokoládé 
- 200 ml habtejszín 
- 2-3 darab passiógyümölcs 

Elkészítése:

A tojássárgákat keverjük ki a vaníliarúd kikapart magjaival, majd adjuk hozzá a tejet. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben sűrítsük be a tojásos krémet! Ezután vegyük le a tűzről, és oldjuk fel benne az előzőleg hideg vízben áztatott, kicsavart zselatinlapokat. Adjuk hozzá az apróra vágott fehér csokoládét, és keverjük egyneművé. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A tejszínt verjük fel habbá, majd óvatosan forgassuk bele a fehér csokoládés krémbe. A kész csokoládéhabot szedjük négy pohárba, majd 3-4 órára tegyük hűtőbe! Tálalás előtt a passiógyümölcsöket vágjuk félbe, a belsejüket kanalazzuk ki, és tegyük a 4 pohár csokihab tetejére.
Maracujás csokihab recept.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google