A medvehagyma pozitív hatásai
Az elmúlt években egyre népszerűbb a medvehagyma.
Rengeteg pozitív hatással rendelkezik.
De mitől egészséges?
A medvehagyma egészségügyi hatásai körülbelül a fokhagymáéval egyezik meg.
Antioxidáns hatású, fogyasztásával csökkenthető a rák kialakulásának kockázata, a daganatok növekedése.
Ugyanakkor a keringési rendszert érintő megbetegedésekre is jótékony hatással van. Ez annak köszönhető, hogy csökkenti a káros koleszterin-lerakódásokat az érfalban, javítva ezáltal a keringést.
Allicintartalmának köszönhetően antibakteriális hatású, elpusztítja a káros baktériumokat. Az emésztőrendszerünkre is hatékony, serkenti a gyomor- és bélműködést. Csökkenti a puffadást és a hasi görcsöket, megőrzi a bélflóra egészségét, elpusztítja a bélférgeket. Rendszeres fogyasztásával megszüntethető a szervezetben a salakanyagok felszaporodása, valamint csökkenthető a székrekedés kialakulása.
A medvehagyma fogyasztásának semmilyen mellékhatása nincs. Egyetlen veszélye van csak, hogy levelei könnyen összetéveszthetőek a mérgező gyöngyvirágéval. Bár e tekintetben megoszlanak a vélemények.
Legközelebb azt fogjuk megnézni, hogy hogyan tudjuk megkülönböztetni a két növényt.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
