Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Medvehagymával töltött karaj

HillVital
2015. 03. 24. 14:26:00

Elkészítése körülbelül 2 óra hossza.

Hozzávalók:
1 egész karaj
1 bögre zabpehely
majoránna
só, bors
fél fej vöröshagyma
1 marék medvehagyma
2 főtt tojás és 1 nyers tojás
egy kevés olívaolaj
3 gerezd fokhagyma összezúzva

Először a zabpelyhet leforrázzuk, és hagyjuk állni, hogy megpuhuljon. Eközben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a medvehagymát. Miután leszűrtük a zabpelyhet, hozzáadjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a hagymákat, az összezúzott fokhagymát, a sót, borsot és a majoránnát ízlés szerint. Jól összekeverjük. A karajt hosszában felszúrjuk, közben szélesítjük a vájatot, persze ügyeljünk arra, hogy ne szakadjon át a hús. Megtöltjük a húst a töltelékkel, és a két végét hústűvel lezárjuk. Előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük. Az elkészült ételt párolt zöldséggel tálalhatjuk.
 

Akik diétáznak, azok is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a karaj száraz hús. Zsemle helyett zabpelyhet használunk a töltelékben, így az sokkal egészségesebb lesz.

Tápérték (100 g):

 Sertés rövidkaraj         Zabpehely       Tojás            Olívaolaj
Energia 170 kcal 344 kcal 143 kcal 902 kcal
Fehérje 20,7 g 10,2 g 12,6 g 0,0 g
Zsír 9 g 0,9 g 9,5 g 100 g
Szénhidrát 0 g 73,3 g 1,8 g 0,0 g

 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés