Termékek Menü
0

Medvehagymával töltött karaj

HillVital
2015-03-24 14:26:00

Elkészítése körülbelül 2 óra hossza.

Hozzávalók:
1 egész karaj
1 bögre zabpehely
majoránna
só, bors
fél fej vöröshagyma
1 marék medvehagyma
2 főtt tojás és 1 nyers tojás
egy kevés olívaolaj
3 gerezd fokhagyma összezúzva

Először a zabpelyhet leforrázzuk, és hagyjuk állni, hogy megpuhuljon. Eközben az olívaolajon megdinszteljük a hagymát és a medvehagymát. Miután leszűrtük a zabpelyhet, hozzáadjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a hagymákat, az összezúzott fokhagymát, a sót, borsot és a majoránnát ízlés szerint. Jól összekeverjük. A karajt hosszában felszúrjuk, közben szélesítjük a vájatot, persze ügyeljünk arra, hogy ne szakadjon át a hús. Megtöltjük a húst a töltelékkel, és a két végét hústűvel lezárjuk. Előmelegített sütőben fólia alatt puhára sütjük. Az elkészült ételt párolt zöldséggel tálalhatjuk.
 

Akik diétáznak, azok is nyugodtan fogyaszthatják, mivel a karaj száraz hús. Zsemle helyett zabpelyhet használunk a töltelékben, így az sokkal egészségesebb lesz.

Tápérték (100 g):

 Sertés rövidkaraj         Zabpehely       Tojás            Olívaolaj
Energia 170 kcal 344 kcal 143 kcal 902 kcal
Fehérje 20,7 g 10,2 g 12,6 g 0,0 g
Zsír 9 g 0,9 g 9,5 g 100 g
Szénhidrát 0 g 73,3 g 1,8 g 0,0 g

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google