Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Mandulás – meggyes piskóta

HillVital
2016. 07. 27. 14:06:00

Hozzávalók:

3 ek. teljes kiőrlésű liszt

3 tojás

2 ek. xilit

1 ek. kakaó

2 ek. darált mandula vagy mogyoró

10-15 dkg meggy vagy málna

½ sütőpor

1 csipet só

vaj a tepsi kikenéséhez
 

Elkészítése:

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Elektromos habverővel a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a xilitet, a sót, a kakaót, és habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjék felvert habját. Beleszitáljuk a lisztet, beleszórjuk a sütőport. Belekavarjuk a darált mandulát (mogyorót, diót) is. Vajjal kikent és lisztezett kerek tepsiformába öntjük. A tetejére rászórjuk a gyümölcsöt. Előmelegített 180-190 fokos sütőben megsütjük, kb. fél óra. Kínálhatunk mellé házi lekvárt vagy fagyit, de magában is ízletes.

Mandulás meggyes piskóta receptje.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés