Menü

4 természetes anyag, mellyel megelőzhetjük a memóriazavart

HillVital
2014. 11. 10. 13:49:00

Curry

A curry az egyik olyan fűszerünk, amely az indiai konyha egyik kedvenc alapanyaga, de nem csak egzotikus fűszerként érdemes használnunk, hanem a memóriánkra kifejtett jótékony hatása miatt is érdemes minél többször beemelnünk az ételeink közé. A curryben található kurkumin ugyanis védi az agyat a különböző betegségektől, így nem csak a feledékenység ellen hatásos, hanem például az Alzheimer-kór kialakulása ellen is érdemes alkalmaznunk.

 

Ginkgo biloba

Ma már számtalan olyan készítményt lehet kapni, amelynek a ginkgo biloba az egyik alapanyaga. Főleg az agy vérellátását segíti, ráadásul hatékony a depressziós tünetek ellen is. Ezenkívül pedig serkenti az agysejtek energiaellátását, így memóriazavarok esetén vagy ha nagyon kimerültek vagyunk, akkor érdemes próbálkoznunk ezzel a készítménnyel.

B12-vitamin

A vitaminhiány is okozhatja a feledékenységet, így érdemes a megelőzés során nagyobb mennyiségben B12-vitamint is fogyasztanunk. Főleg a húsokban, tejben és halakban található meg ez a fajta vitamin. Nem csak a fiatalok esetében, hanem az időskori feledékenységen is javíthat, ha több B12-vitamint tartalmazó ételt fogyasztunk.

 

Zsálya

Egyes vizsgálatok szerint a zsálya is jótékony hat az agyunk működésére. Ráadásul nem csak a memóriánkat javíthatjuk vele, hanem a curryhez hasonlóan az Alzheimer-kór ellen is hatásos segítség lehet, így érdemes bátran alkalmaznunk az ételeink elkészítésekor.

 


Nézzünk még meg néhány ételt amikre szükséged van, memóriazavar esetén.

Omega 3: Léteznek olyan táplálék kiegészítők amelyek segíthetnek a memóriazavaron és a depresszión is. Az agyi sejtek 30%-át az omega 3 zsírsavak teszik ki. Ha emeled az omega 3 arányát, akkor jó eséllyel javíthatsz az agyműködéseden. Gyerekeknél hiperaktivitás ellen is ajánlják az omega 3, iskolásoknak pedig a teljesítmény fokozásában. Hangulati zavaroknál pedig a lelki egyensúly helyreállításában segít sokat. Fogyassz hetente 2-3 alkalommal tengeri halat.
Halolaj kapszula vagy halolaj fogyasztása is ajánlott. A dió is pozitív hatással van az agyi idegsejtek működésére.

Ezek a táplálékok ajánlottak még stressz és súlyos idegi megterhelés esetén. Triozin tartalmú ételek fogyasztása: banán, spenót, avokádó, cukkini.
B-vitaminok főleg B6-, B12-, B3-vitamin és folsav. A kolin tartalmú ételek: tojás sárgája, búzacsíra, sörélesztő, szójalecitin.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google