Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Mi a különbség a kuszkusz és a bulgur között?

HillVital
2017. 10. 09. 12:31:00

A kuszkusz és a bulgur a reformkonyha kedvelt ételei.

Mindkettő egészséges és egyszerűen elkészíthető. A kuszkusz eredetileg Észak-Afrikából, míg a bulgur a Közel-Keletről, illetve Törökországból származik. A kuszkusz hagyományosan durumbúzadarából készül. Először előgőzölik, majd kiszárítják, amelynek végeredménye a termék. A bulgur búzatöret, amely egészben párolt, majd utólag szárított és tört búzaszemekből készül. Leggyakrabban durumbúzából.

Már ránézésre meg lehet különböztetni őket egymástól. A kuszkusz színe világosabb, a bulgur sötétebb. A szemcseméretük is különböző. A kuszkuszé kisebb, leginkább nagyobb szemű grízre emlékeztet. A bulgur szemcséje nagyobb, a tarhonyához hasonlít.

Az elkészítési módjuk is nagyon hasonló. Mindkettőt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Van, aki nem is főzi, csak hagyja, hogy a szemek felszívják a vizet. A gyors elkészítés érdekében azonban tanácsos kb. 10 percig főzni. Majd el kell zárni alatta a hőt, lefedni, és hagyni, hogy a maradék vizet is felszívják. A kuszkusz és a bulgur főzési ideje között van némi különbség. A kuszkusz gyorsabban elkészül, mint a bulgur.

És a végeredmény… a kuszkusz íze inkább tésztára, míg a bulgur íze inkább rizsre emlékeztet. Mivel az ízük viszonylag semleges, így sokféle ételhez illenek.

Most megtudhatod, hogy mi a különbség a kuszkusz és a bulgur között.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB