Menü

Mi a különbség a kuszkusz és a bulgur között?

HillVital
2017. 10. 09. 12:31:00

A kuszkusz és a bulgur a reformkonyha kedvelt ételei.

Mindkettő egészséges és egyszerűen elkészíthető. A kuszkusz eredetileg Észak-Afrikából, míg a bulgur a Közel-Keletről, illetve Törökországból származik. A kuszkusz hagyományosan durumbúzadarából készül. Először előgőzölik, majd kiszárítják, amelynek végeredménye a termék. A bulgur búzatöret, amely egészben párolt, majd utólag szárított és tört búzaszemekből készül. Leggyakrabban durumbúzából.

Már ránézésre meg lehet különböztetni őket egymástól. A kuszkusz színe világosabb, a bulgur sötétebb. A szemcseméretük is különböző. A kuszkuszé kisebb, leginkább nagyobb szemű grízre emlékeztet. A bulgur szemcséje nagyobb, a tarhonyához hasonlít.

Az elkészítési módjuk is nagyon hasonló. Mindkettőt felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Van, aki nem is főzi, csak hagyja, hogy a szemek felszívják a vizet. A gyors elkészítés érdekében azonban tanácsos kb. 10 percig főzni. Majd el kell zárni alatta a hőt, lefedni, és hagyni, hogy a maradék vizet is felszívják. A kuszkusz és a bulgur főzési ideje között van némi különbség. A kuszkusz gyorsabban elkészül, mint a bulgur.

És a végeredmény… a kuszkusz íze inkább tésztára, míg a bulgur íze inkább rizsre emlékeztet. Mivel az ízük viszonylag semleges, így sokféle ételhez illenek.

Most megtudhatod, hogy mi a különbség a kuszkusz és a bulgur között.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google