Termékek Menü
0

Miért együnk főtt kukoricát?

HillVital
2017-07-20 10:05:00

A főtt kukorica egy egészséges csemege.

Található benne B1-vitamin, más néven tiamin, amely gondoskodik arról, hogy kevésbé érezzük magunkat stresszesnek, fáradtnak, ingerültnek. Ez a vegyület szükséges ahhoz, hogy a szervezet a táplálékot energiává alakítsa. Említésre méltó a  folsavtartalma is. Különösen ajánlott a várandós nőknek, mivel rendszeres fogyasztásakor segít kiküszöbölni a velőcső- elzáródási rendellenességeket a magzatoknál.

Ezenkívül a csemegekukorica rendkívül gazdag béta-karotinban, ami az A-vitamin előanyaga. Ez egy erős antioxidáns, nyáron segít a tartós lebarnulásban. Ezeken kívül található még benne sok más vitamin, ásványi anyag és nyomelem. Elég magas a  szénhidrát- és cukortartalma.  Ugyanakkor a rosttartalma is, ami emésztésserkentő hatású. Vagyis  mértékkel fogyasztva támogatja az emésztést.  A  benne lévő káliumnak köszönhetően vízhajtó tulajdonsággal is bír.

Segít  a szervezetben felgyülemlett víz eltávolításában. Ez viszont csak akkor érvényesül, ha nem sózzuk agyon.

Legközelebb eláruljuk a kukoricafőzés titkát.

Főtt kukorica

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google