Termékek Menü
0

Miért együnk ribizlit…

HillVital
2017-06-27 11:29:00

Az ok roppant egyszerű: ez a gyümölcs igazi vitaminbomba, kalória- és cukortartalma pedig alacsony.

C-vitaminban igen gazdag, de B- és E-vitamin is található benne. Ásványi anyagokban, többek között kalciumban, magnéziumban, nátriumban és vasban is bővelkedik. Savanykás ízét többek között különböző gyümölcs-és egyéb savaknak köszönheti. Kimutattak benne almasavat, citromsavat, borkősavat, borostyánkősavat, ecetsavat, oxálsavat. A benne található antioxidánsok miatt a rákmegelőző gyümölcsök között szerepel. Élelmi rostban gazdag, segíti a bélrendszer működését. Az apró magvak miatt epebetegek számára a fogyasztása mértékkel ajánlott. Hashajtó hatása is ismeretes. A legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, hiszen egyedül így érvényesül rengeteg vitaminja. Vigyázzunk, mert nem tartható el sokáig.

Háromfélét ismerünk: fehéret, pirosat és feketét.

Ismerd meg jobban és szeresd a ribizlit!

Miért együnk ribizlit?

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google