Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Miért a búzacsíra a legtáplálóbb étel-ital?

Kovács Krisztina - HillVital
2019. 06. 03. 10:19:47


Ez a valódi élő étel, aprónak tűnik, ám a búzacsíra igen tápláló élelmiszer az emberi szervezet számára is. A csírák kiváló forrásai az A-, B-komplex, C-, D-, E-, G- és K-vitaminnak, valamint számos ásványi anyagnak (kalcium, magnézium, foszfor, kálium, nátrium és szilícium), ráadásul kevés zsírt és szénhidrátot tartalmaznak.

 

A csírák: gabona- és zöldség magvak zsenge hajtásai, magas nyomelem tartalommal bíró tápanyagforrások, amelyeknek fogyasztása a téli hónapokban különösen egészséges.

A csíraállapotban rengeteg szerves ásványi anyag és enzim jön létre a kicsírázott magban. A búzacsíra valódi egészségbomba, kiváló immunerősítő, lassítja az öregedést, elősegíti a fogantatást, csökkenti a koleszterinszintet, védi az érrendszert, valamint javítja az emésztést. 
A házilag készített zöld turmixok tartalmasabbá tételéhez is ajánlják a csírákat. Ezek az italok főleg a magas klorofill tartalmuk miatt egészségesek. Előállítása otthoni körülmények között is egyszerűen megoldható: A vízbe áztatott mag csírája 3-4 napon belül fogyasztható.

A legegészségesebb, legfinomabb csírákat azonban a következő növények adják: lencse, vöröshere, bíborhere, lucerna, napraforgó, retek, mustár. Utóbbi kettőnek csípős az íze, sőt, a mustáré kifejezetten erős, így abból nagyon kevés is elég különféle saláták ízesítésére. Érdekes, hogy egy maréknyi retekcsírának több a tápértéke, mint egy csomó reteknek!

Mi mindenre van jó hatással a búzacsira:

  • A búzacsíra óvja az artériák és a vénák épségét, normalizálja a vérkeringést.

  • Oldja az izomgörcsöket, ellensúlyozza a stresszt, magas klorofill- és vastartalma révén növeli a vérben az oxigén mennyiségét.

  • Bővelkedik izombarát fehérjékben, csonterősítő foszforban és kalciumban, sebgyógyulást gyorsító cinkben, és különösen a vérnyomást beállító káliumban.

  • A búzacsíra gazdag E-vitaminban, erősíti az immunrendszert, serkenti a szaporítószervek hormonháztartásának működését.

  • Mivel a búzacsíra fokozza az anyagcserét, helyreállítja a májfunkciókat, valamint gyorsítja a toxinok kiürülését. Akadályozzák a rákos sejtek szaporodását, megkötik a szabad gyököket. Miért kell búzacsírát fogyasztanod?

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB