Mindennap egy almát!
Az alma az egyik legjobb gyógyító gyümölcsünk. Ráadásul egész évben hozzájuthatunk.
Nézzük, mitől egészséges!
Ásványi anyagok közül bővelkedik káliumban, kalciumban, magnéziumban, vasban, cinkben. A-, B- és C-vitamint, flavonoidokat, antioxidánsokat tartalmaz. Értékes rostanyaga a pektin. Tisztít, méregtelenít, jó a szívnek, a májnak, a vesének. Hasmenésre a hámozott reszelt alma, székrekedésre a hámozatlan reszelt alma fogyasztása javasolt. Reggel, éhgyomorra fogyasztva kiválóan hat a fejfájásra. Lereszelve, pépesítve kiváló arcpakolásra, remek a pattanásos bőrre. Kb.20 perc hatóidőt kell hagyni.
Mielőtt fogyasztjuk, alaposan meg kell mosnunk, hisz rostanyagai a héjában találhatók. Az alma kifacsart leve is egészséges, de a rostokkal együtt hatékonyabb. Az almát –mint minden gyümölcsöt – evés előtt, üres gyomorra jó elfogyasztani. Ha étkezés után esszük, akkor a gyorsan bomló gyümölcs rohadásnak indul a lassan bomló húson, ez savasodáshoz vezet. Bár az étkezés utáni közvetlen gyümölcsfogyasztás tekintetében megoszlanak a vélemények.
Ha valaki egy héten gyümölcsnapot tart, erre legjobb megoldás az alma. A tisztítónap folyamán annyit ehetünk, amennyit akarunk. Csak arra vigyázzunk, hogy igyunk elég mennyiségű vizet hozzá. De ne közvetlenül az almára, ne hígítsuk a gyümölcsöt! Várjunk kb. fél órát!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
