Miért éppen csirkehúst fogyaszt a legtöbb ember?
A fehér húsok közül a legismertebb és legelterjedtebb a csirkehús.
De miért éppen csirkehúst fogyaszt a legtöbb ember?
A csirkehús fogyasztása a XX. század elejétől terjedt el.
Az egyik legismertebb fehérjeforrás.
Glikémiás indexe 0, zsírtartalma alacsony. Gazdag A-, B3, D- vitaminban, ezeken kívül tartalmaz kalciumot, foszfort, magnéziumot, káliumot, cinket, vasat és szelént.
A sovány csirkehúsban található omega-3 és omega-6 zsírsavak teszik még egészségesebbé a fogyasztását.
Legkedveltebb része a mell, de aki a csontos húsokat szereti, eheti a combját, szárnyát. Bár tudni kell, hogy a bőrös csirkehús kétszer annyi zsírt tartalmaz, mint a bőr nélküliek, így az alacsonyabb zsírbevitel érdekében tanácsos leszedni a bőrét. Szerencse, hogy a csirkehúsnál a zsír a bőr alatt található, nem szövi át az izomrostokat, így a bőrrel együtt könnyen eltávolítható.
A csirkehús elkészítésének számtalan módja van a diétástól a magyarosig.
Lehet párolni, főzni, sütni, rántani, tölteni, levest készíteni belőle. Nem igényel komolyabb előkészületet. Húsa sokféle fűszerezést elbír az enyhébbtől az intenzívig. Fűszernövények közül a bors, a majoránna, az oregánó, a bazsalikom, a rozmaring megy hozzá, de a fokhagyma és a vöröshagyma is remek ízt ad neki. Jól illik hozzá a kínai, az indiai, a thai vagy a mexikói fűszerezés is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
