Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Miért éppen csirkehúst fogyaszt a legtöbb ember?

HillVital
2016. 05. 02. 16:17:00

A csirkehús fogyasztása a XX. század elejétől terjedt el. Az egyik legismertebb fehérjeforrás.

Glikémiás indexe 0, zsírtartalma alacsony. Gazdag A-, B3, D- vitaminban, ezeken kívül tartalmaz kalciumot, foszfort, magnéziumot, káliumot, cinket, vasat és szelént.

A sovány csirkehúsban található omega-3 és omega-6 zsírsavak teszik még egészségesebbé a fogyasztását. Legkedveltebb része a mell, de aki a csontos húsokat szereti, eheti a combját, szárnyát. Bár tudni kell, hogy a bőrös csirkehús kétszer annyi zsírt tartalmaz, mint a bőr nélküliek, így az alacsonyabb zsírbevitel érdekében tanácsos leszedni a bőrét. Szerencse, hogy a csirkehúsnál a zsír a bőr alatt található, nem szövi át az izomrostokat, így a bőrrel együtt könnyen eltávolítható.

A csirkehús elkészítésének számtalan módja van a diétástól a magyarosig. Lehet párolni, főzni, sütni, rántani, tölteni, levest készíteni belőle. Nem igényel komolyabb előkészületet. Húsa sokféle fűszerezést elbír az enyhébbtől az intenzívig. Fűszernövények közül a bors, a majoránna, az oregánó, a bazsalikom, a rozmaring megy hozzá, de a fokhagyma és a vöröshagyma is remek ízt ad neki. Jól illik hozzá a kínai, az indiai, a thai vagy a mexikói fűszerezés is.  

Miért a csirkehús?

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés