Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Hogyan érdemes zöld turmixot készíteni?

Kovács Krisztina - HillVital
2019. 05. 30. 09:46:09

A zöld turmix legfontosabb alapanyaga a zöld levél. lehetnek a jól bevált sóska, paraj, mángold és különféle saláták, ezekkel könnyebben elbánik az egyszerűbb turmixgép is. Ha fodros kelt, vagy erősebb leveleket kívánunk felhasználni, érdemes kivágnunk a fő erüket, illetve nagyobb teljesítményű turmixgépet használnunk, különben ha nagyon darabosak maradnak az alapanyagok akkor élvezhetetlenné tehetik a turmixitalunkat.

 

Ezenkívül az általában kidobásra ítélt sárgarépa, a cékla, a retek és a karalábé zöldje is ott van, mivel ezek klororfill tartalma magasabb mint a terményben és nyugodtan lehet ezeket is fogyasztani csak ezt sokan még nem tudják.

A kerti növények a zöld fűszernövények, menta, kapor, bazsalikom, zöldpetrezselyem, zeller, rukkola ezek az erős ízű növények. Intenzívebb ízük miatt inkább csak kisebb mennyiségben, a semleges ízű zöldek mellett javasolt beletenni a turmixba. 

Nem utolsó sorban, a különböző vadon termő növények: disznóparéj, libatop, csalán, tyúkhúr, vagy a papsajtmályva leveleit is beletehetjük az turmixunkba. Ügyeljünk, hogy a levegőszennyezésnek kevésbé kitett helyekről gyűjtsük csak őket!

Gyümölcsökkel tehetjük még változatosabbá a zöld italunkat. Rengeteg féle gyümölcs áll rendelkezésünkre egész évben. A szezonális gyümölcsökből is bőséges a választék: eper, málna, körte, szilva, meggy, cseresznye, szőlő, egres, ribizli, stb.

Télen a déli gyümölcsöket érdemes beszerezni, ha nem akarunk ebben az évszakban csak almát fogyasztani.

Banánból legjobb az enyhén barna pöttyös héjú, ebből egy darab is sokkal krémesebbé és teltebbé teszi a turmixot. 

Fontos az alapanyagok száma is. Szokták mondani hogy a kevesebb több! Minél kevesebb félét turmixolunk, annál jobb. Azt jelenti hogy maximum kétféle zöldet, és háromféle gyümölcsöt használjunk egy turmix elkészítéséhez, persze ki hogy szereti. Azért nyugodtan kihasználhatjuk a kreativitásunkat az íz világunkhoz igazítva.

Június és augusztus között az alábbi növények közül válogathatunk a hazai kertekből:

Június: Alma, Bazsalikom, Burgonya, Brokkoli, Cékla, Cseresznye, Csicsóka, Endívia, Egres, Édeskáposzta, Fejes saláta, Fekete retek, Fokhagyma, Földieper, Hónapos retek, Jégsaláta, Kapor, Karalábé, Karfiol, Kelkáposzta, Kínai kel, Lilahagyma, Lila káposzta, Madársaláta, Málna, Mángold, Meggy, Menta, Pak choi (Bordáskel), Paradicsom, Petrezselyem-zöld, Radiccio, Rebarbara, Ribizli, Rukkola, Sárgarépa, Snidling (metélőhagyma), Sóska, Spenót, Uborka, Újhagyma, Vöröshagyma, Zöldbab, Zöldborsó.

Július: Alma, Áfonya, Bazsalikom, Burgonya, Cékla, Cukkíni, Csicsóka, Endívia, Édeskáposzta, Eperfa, Fejes saláta, Fekete retek, Fodros kel, Fokhagyma, Füge, Görögdinnye, Jégsaláta, Kapor, Karalábé, Karfiol, Kelkáposzta, Körte, Kukorica, Lilahagyma, Lila káposzta, Mángold, Menta, Nektarin, Őszibarack, Padlizsán, Paradicsom, Patiszon, Petrezselyem-zöld, Petrezselyem-gyökér, Radiccio, Sárgabarack, Sárgadinnye, Sárgarépa, Snidling (metélőhagyma), Sóska, Szilva, Tök, Uborka, Újhagyma, Vöröshagyma, Zellergumó, Zellerszár, Zöldbab, Zöldpaprika.

Augusztus: Alma, Áfonya, Bazsalikom, Burgonya, Cékla, Cukkíni, Csicsóka, Édeskáposzta,Endívia, Fejes saláta, Fekete retek, Fodros kel, Fokhagyma, Füge, Görögdinnye, Jégsaláta, Kapor, Karalábé, Karfiol, Kelkáposzta, Körte, Kukorica, Lilahagyma, Lila káposzta, Mángold, Menta, Nektarin, Őszibarack, Padlizsán, Paradicsom, Patiszon, Petrezselyem-zöld, Petrezselyem-gyökér, Póréhagyma, Radiccio, Sárgabarack, Sárgadinnye, Sárgarépa, Snidling (metélőhagyma), Sóska, Sütőtök, Szeder, Szilva, Szőlő, Tök, Uborka, Újhagyma, Vöröshagyma, Zellergumó, Zellerszár, Zöldbab, Zöldpaprika.

Hogyan érdemes zöld turmixot készíteni

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés