Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Mit kenjünk a kenyérre?

HillVital
2016. 05. 13. 14:07:00

Sokan állítják, hogy a margarin „műanyag” étel.

Folyékony, szilárd és hidrogénezett növényi olajokból fizikai és mechanikai eljárással előállított vajhoz hasonló élelmiszer.

A hidrogénezés során a telítetlen zsírsavak egy része telítetté alakul át, és megszilárdul. Ugyanakkor emellett káros transzzsírsavak is képződnek belőlük. Még azokban is, amelyek állítólag „szívbarát” margarinok. Bár napjainkra –úgy tudjuk-, a margaringyártó cégek már nem használnak hidrogénezett alapanyagokat. Helyette kókusz- és pálmazsírt.  Így a kereskedelemben kapható margarinok transzzsírtartalma 1 % alatt van. De van olyan is, amelyen nem tüntetik fel ezt a „jelentéktelennek tűnő” adatot. A vaj viszont állati eredetű, tele van koleszterinnel, viszont a sejtek falának építéséhez szükség van rá. A sejtek áteresztő hártyája ugyanis koleszterinből áll. Az állati eredetű zsiradékokat tehát nem kell száműzni az étrendünkből!

Akkor most melyik?  Erre a kérdésre a válasz a mértékletesség! Mindkét termék esetében az a legfontosabb, hogy a zsírbevitel miatt ne vigyük túlzásba a fogyasztásukat. Kenjünk inkább a kenyérre olívaolajat! A mediterrán országokban az olívaolajos kenyérnek évszázados hagyománya van.

Visszatérve a margarin és a vaj háborújára. Elgondolkodtató még egy érdekesség: nagyanyáink maguk köpülték a vajat „állati eredetű” tejből, azt kenték a kenyérre. Nem foglalkoztak a telítetlen és a telített zsírsavakkal. Azt sem tudták, mi az… 

Te mit szoktál kenni a kenyérre?

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód

Keresés