Termékek Menü
0

Mitől egészséges a csoki?

HillVital
2017-11-30 15:50:00

A kakaóban antioxidáns flavonoidok találhatóak. Ebből következik, hogy a magasabb kakaótartalmú (70-80 %)  minőségi étcsokoládéban magasabb ezen vegyületek mennyisége. 

A tejcsokoládéban is megtalálhatók, de csak kisebb mennyiségben. Ennek az a magyarázata, hogy a tej csökkenti ezek felszívódását. Ezért a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása mindenképp előnyösebb, mintha tej- vagy fehér csokoládét eszünk.
A csokoládé antioxidáns vegyületeiről bebizonyosodott, hogy megnyújtják a véralvadás idejét, ezáltal csökkentik a vérrögök képződését. Elősegítik az erek ellazulását, így fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, de egyes daganatos betegségek kialakulását is gátolhatják. Az igaz, hogy a csokoládéban a feldolgozás során csökken a flavonoidok tartalma, de a kíméletes technológiával előállított termékekben nagy részük megőrizhető. 
Ezért is annyira egészséges a csokoládé.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Ügyfélszolgálat

Ha kérdésed van, hívd a

06 42-783-718
  06 30-838-4363

telefonszámot, vagy add meg az elérhetőséged és kollégáink munkanapokon (H-P 8-16 óra) perceken belül visszahívnak!


Közösségi oldal

YouTube csatorna

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornánkra

Google