Menü

Mitől egészséges a csoki?

HillVital
2017-11-30 15:50:00

A kakaóban antioxidáns flavonoidok találhatóak. Ebből következik, hogy a magasabb kakaótartalmú (70-80 %)  minőségi étcsokoládéban magasabb ezen vegyületek mennyisége. 

A tejcsokoládéban is megtalálhatók, de csak kisebb mennyiségben. Ennek az a magyarázata, hogy a tej csökkenti ezek felszívódását. Ezért a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása mindenképp előnyösebb, mintha tej- vagy fehér csokoládét eszünk.
A csokoládé antioxidáns vegyületeiről bebizonyosodott, hogy megnyújtják a véralvadás idejét, ezáltal csökkentik a vérrögök képződését. Elősegítik az erek ellazulását, így fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, de egyes daganatos betegségek kialakulását is gátolhatják. Az igaz, hogy a csokoládéban a feldolgozás során csökken a flavonoidok tartalma, de a kíméletes technológiával előállított termékekben nagy részük megőrizhető. 
Ezért is annyira egészséges a csokoládé.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google