Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Mitől egészséges a csoki?

HillVital
2017. 11. 30. 15:50:00

A kakaóban antioxidáns flavonoidok találhatóak. Ebből következik, hogy a magasabb kakaótartalmú (70-80 %)  minőségi étcsokoládéban magasabb ezen vegyületek mennyisége. 

A tejcsokoládéban is megtalálhatók, de csak kisebb mennyiségben. Ennek az a magyarázata, hogy a tej csökkenti ezek felszívódását. Ezért a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása mindenképp előnyösebb, mintha tej- vagy fehér csokoládét eszünk.
A csokoládé antioxidáns vegyületeiről bebizonyosodott, hogy megnyújtják a véralvadás idejét, ezáltal csökkentik a vérrögök képződését. Elősegítik az erek ellazulását, így fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, de egyes daganatos betegségek kialakulását is gátolhatják. Az igaz, hogy a csokoládéban a feldolgozás során csökken a flavonoidok tartalma, de a kíméletes technológiával előállított termékekben nagy részük megőrizhető. 
Ezért is annyira egészséges a csokoládé.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB