Termékek Menü
0

Ne hámozzuk meg a zöldségeket!

HillVital
2017-03-10 16:12:00
Ne hámozzuk meg a zöldségeket! Ne mondj le a zöldség héjában lévő tápanyagokról.
Tovább olvasom...

A külső réteg, vagyis a héj sok emészthetetlen rostot és tápanyagot tartalmaz.

Az uborka héja K-vitamint tartalmaz, míg a burgonyáé több tápanyagot (vas, kalcium, kálium, magnézium) és vitamint (B6-, C-vitamin) tartalmaz. A zöldségek héja olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek felveszik a harcot a szabadgyökökkel. A paprika, a répa gazdagok olyan hatóanyagokban, amelyek gyulladáscsökkentő és májvédő tulajdonsággal rendelkeznek.
Sokan azért szokták meghámozni a zöldségeket, mert félnek a növényvédő szerektől, ám ezt egy nagyon alapos mosással könnyedén elháríthatjuk.
Tehát ne féljünk a zöldségek héjától, ugyanis megannyi tápanyagot és vitamint tartogatnak nekünk, tehát ne dobjuk ki!
Ne hámozzuk meg a zöldséget.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google