Néhány házi praktika amit nem árt ha tudsz!
Ezek a házi praktikák neked is sokat segíthetnek legfőképpen a konyhában.
Mikor tudjuk, hogy jó e a sütőpor? Tegyünk egy késhegynyit bele hideg vízbe és ha buborékok jönnek a fel a víz tetejére akkor megfelelő a sütőpor. Amikor pezseg akkor már nem ajánlott használni.
Egyharmaddal többet szárított fűszert használjunk mint frisset mert szegényebb az aroma és az illóolaj tartalmuk.
Nem megy ki a felbontott pezsgőből a szénsav ha belelógatunk az üvegbe egy kiskanalat.
Ha az edény aljára ráég az étel akkor öntsünk bele egy kis ecetet majd forraljuk 2 percig így akár súrolás nélkül is eltávolíthatjuk a foltokat.
Lassabban ég a gyertya ha néhány órára a fagyasztóba tesszük mielőtt használnánk.
Finomabb lesz a palacsinta ha a tejet félig szódavízzel keverjük és pihentetjük a tésztát fél óráig.
Amikor a mosogató lefolyó eldugul, egy egész éjszakára öntsünk bele 2dl ecetet. Reggel pedig engedjünk bele forró vizet, és húzzuk ki a dugót.
Ha a másnapos kenyeret beteszed néhány percre egy nedves konyharuhába, aztán beteszed egy előmelegített sütőbe 5-10 percre, akkor majdnem egy friss kenyeret kapsz.
A mikróban melegített folyadéknál nem mindig egyenletesen szokott eloszlani a hő, ezért miután kivetted a mikróból mindig kevered el.
Ha nagyon megégetted az ujjadat vagy a kezedet, akkor érdemes sóba mártani az megégett területet és nem lesz csúnya hólyagos.
A banánt sose tedd hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad. Szinte minden gyümölcs hűthető, de a banán nem tartozik közéjük.
Ha a vöröshagymát vágás előtt hideg vízben megmosod valamint a kést is amivel vágni fogod, akkor garantáltan nem fog megríkatni.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
